vendredi 30 septembre 2011

DÍA EUROPEO DE LAS LENGUAS


El 26 de septiembre, el Consejo de Europa  y la Comisión Europea celebran el décimo 
aniversario del Día Europeo de las Lenguas.

dimanche 25 septembre 2011

Les phrases qui flattent



· Il a vraiment une bonne tête, votre chien.
· Elles viennent d'où, tes super chaussures?
· J'ai beaucoup entendu parler de vous.
· Merci.
· C'est une super idée!
· Elle est trop large, je vais vous chercher la taille en dessous.
· Non, non, on décale, on ne peut pas fêter ça sans toi.
· L'autre jour, y'avait Charlize Theron ( Brad Pitt) à la télé, j'ai pensé à toi.
· Toi qui t'y connais en orthographe, comment ça s'écrit « coercitive »? Et ça veut dire quoi d'abord?
· Tu l'as achetée où, ta montre?
· Ils sont super sympa tes amis.
· C'est gentil.
· Tu veux la banquette?
· Elle est super mignonne, ta voiture.
· On se sent bien dans ton appartement.


samedi 24 septembre 2011

Les phrases qui touchent


· Je t'aime.



· Je n'ai jamais aimé personne autant que toi.

· Non mais toi, c'est pas pareil.

· Tu m'as manqué.

· On est bien ensemble.

· On ne s'embête jamais.

· Mais je t'en prie, c'était avec plaisir.

· Je suis content de te voir.

· Elle est vraiment sympa, ta famille.

· On pense souvent à toi.

· J'ai réservé au restau, celui que tu aimes.

· Je n'ai jamais été aussi heureux que depuis que je te connais


Les phrases qui touchent - Cosmopolitan.fr


jeudi 1 septembre 2011

ACCORD – Ecole de Langues, Paris, France -- Impresii de final





Ca urmare a acceptării candidaturii mele în cadrul Acţiunii Comenius – Mobilităţi individuale de formare continuă, în perioada 18-29 iulie 2011 am participat la centrul ACCORD – Ecole de Langues din Paris la cursul de formare intitulat „Stage de méthodologie pour professeur de Français Langue Etrangère”. Timp de două săptămâni m-am aflat alături de profesori de limba franceză provenind din România, Spania, Italia, Portugalia, Olanda, Belgia, Turcia, dar şi din Statele Unite, Canada, Argentina, Ghana şi Nigeria; altfel spus, o echipă pe cât de diversă, ca provenienţă, vârstă, formare etc., pe atât de unitară şi de unită în dorinţa de a învăţa lucruri noi, de a contribui la schimbul de idei, de a colabora pe teme legate de educaţie.

Stagiul a fost compus din două module, „Multimédia, le blog en classe de langue” şi „Pratiques de classe (10-16 ans)” cu următoarele conţinuturi: particularităţile suportului informatic şi integrarea acestuia în orele de limba franceză, analiza şi evaluarea resurselor non-pedagogice şi pedagogice, conceperea şi elaborarea secvenţelor didactice şi a exerciţiilor interactive, analiza principiilor abordării comunicative şi a etapelor unei lecţii, optimizarea condiţiilor de predare şi ale accesului la documente autentice, observarea orei, analiza dificultăţilor, chestiuni legate de evaluare, modalităţi de motivare a elevilor etc.

Cursul la care am participat s-a desfăşurat respectând obiectivele şi conţinuturile cuprinse în descrierea publicată. Fiecare dintre cele două module a abordat probleme specifice şi s-a pliat pe nevoile cursanţilor. De asemenea, a fost valorizată experienţa fiecăruia dintre cursanţi, favorizând astfel schimbul de idei şi experienţă. Au fost prezentate cele mai noi metode şi strategii, bazate pe comunicare, folosite la ora actuală în predarea limbii franceze, punându-se un accent deosebit pe importanţa timpului de vorbire şi lucru al elevilor în oră, pe responsabilizarea şi autonomia acestora, pe rolul calculatorului/blogului pedagogic, pe interdisciplinaritate. Materialele oferite, precum şi revistele, pliantele, cărţile şi jocurile prezentate au fost de o calitate foarte bună, principala lor caracteristică fiind actualitatea. Toate ideile şi recomandările au avut ca principal obiectiv acela de a face mai plăcută, mai uşoară, predarea-învăţarea limbii franceze.

Excelentă a fost şi organizarea stagiului, privind prezentarea, spaţiile de lucru, mijloacele tehnice oferite, celelalte spaţii, într-o clădire nouă, spaţioasă şi cu o arhitectură modernă. Cursurile s-au desfăşurat într-o atmosferă plăcută, cooperantă, iar formatorul a dat dovadă de o mare disponibilitate, urmărind şi ajutând la realizarea sarcinilor de lucru ale fiecărui cursant.

Ne-am împrietenit repede şi ne-am bucurat că putem lucra împreună.

În concluzie, a fost o experienţă unică, interesantă, complexă, din toate punctele de vedere, care a corespuns nevoilor şi aşteptărilor mele, dar nu pot trece cu vederea cadrul spiritual, cultural, turistic în care s-a petrecut, căci nu poate fi decât un privilegiu acela de a te afla la Paris, oraşul care te surprinde mereu, care are de fiecare dată ceva special să-ţi ofere, care te cheamă şi te aşteaptă, oricine ai fi şi oriunde te-ai afla... Paris, je t’aime!...

Prof. Mari Pâslariu